Lån og Spar investerer i medarbejderne og produktiviteten

I 2009 iværksatte Lån & Spar arbejdsmiljøprojektet ”Det gode liv” i samarbejde med NIRAS JOBLIFE. Projektet har givet banken robuste medarbejdere med mere energi, større arbejdsglæde og et halveret sygefravær, og resultatet er øget produktivitet og et millionoverskud på bundlinjen. Underdirektør for Lån & Spar HR Keld Thornæs fortæller om bankens udfordringer og successer:

Hør om mulighederne for at booste produktiviteten og bundlinjen i din organisation – kontakt os og få en uforpligtende snak.

Highlights fra Lån & Spar

Grundlæggende tror jeg på, at glade mennesker skaber gode løsninger sammen . . . Jeg vil super gerne have, at folk kommer ind ad døren med armene over hovedet og glæder sig til at arbejde. Og så vil jeg også gerne have, at de samler energi op på arbejde, så de også kan gå ud ad døren med armene over hovedet, fordi det er med til at skabe en effektiv og god arbejdsplads,

I de seneste år er produktiviteten i banksektoren kommet under stort pres fra flere fronter. Derfor skal medarbejderne være i stand til at præstere og levere mere, de skal være robuste og forandringsvillige, og de skal være i god fysisk og mental form for at kunne møde fremtidens udfordringer.

Det strategiske mål med projekt ”Det gode liv” har været at skabe rammerne for at øge medarbejdernes arbejdsglæde og produktivitet. Og filosofien har givet bonus for både medarbejderne og banken:

• Lån & Spars overskud er steget fra 0 kr. i 2007 til 100 mio. kr. i 2012
• Siden 2009 er produktiviteten steget med 52.000 kr. om året pr. medarbejder
• Sygefraværet er halveret fra 8 til 3,9 sygedage i gennemsnit
• Medarbejdernes fysiske form og kondital stiger, og kolesteroltallet samt antallet af lægehenvisninger falder for hvert årligt sundhedstjek
• Lån & Spar vandt Arbejdsmiljøprisen 2012 for ”Det gode liv”