ALECTIA hjælper regionale arbejdspladser til bedre psykisk arbejdsmiljø

Frem til marts 2018 kan ansatte i regionerne få ekspertrådgivning og inspiration til at forbedre deres psykiske arbejdsmiljø – helt gratis. ALECTIA er en af de fire leverandører, der byder ind med rådgivning til at højne niveauet.

Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne i 2015 har været enighed blandt Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet om at sætte øget fokus på psykisk arbejdsmiljø. Det har givet sig til udtryk i et tilbud til ansatte i regionerne, der frem til marts 2018 kan modtage ekspertrådgivning og inspiration til at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Psykisk arbejdsmiljø udfordres af forandringer

Når medarbejdere står over for forandringer, kan det have store omkostninger for det psykiske arbejdsmiljø. Det gælder både for faglige som organisatoriske forandringer.
Det nye initiativ skal derfor ses som en mulighed for at få støtte til at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø inden, under og efter forandringerne er trådt i kraft og derved forebygge, at det psykiske arbejdsmiljø bliver udfordret. Ordningen tilbyder desuden ekspertrådgivning og inspiration til at forebygge vold og trusler.

Praktiske redskaber i dagligdagen

ALECTIA er en af de fire leverandører, der fungerer som ekspertrådgivere i ordningen. Vi tager afsæt i arbejdspladsen eller organisationens aktuelle udfordringer og hjælper med at skabe overblik og finde løsninger i forhold til den situation, den enkelte arbejdsplads står i. Vi sikrer, at virksomhederne gennem en fælles indsats kommer videre med større overblik og praktiske redskaber til at løse de opgaver, de står over for.

 

Konsulenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev