Ændret arbejdsmiljøorganisation hos Rockwool i Vamdrup giver nyt engagement

Hvordan får man et øget fokus på arbejdsmiljøet? Hos Rockwool i Vamdrup blev løsningen at give arbejdsmiljøgrupperne opgaver med forskellige emner, så de enkelte hver især kunne engagere sig i et fagligt emne, som de brænder for.

Sikkerhedslederen hos Rockwool, Peter Thaysen, kontaktede NIRAS JOBLIFE for at få hjælp til at ”ryste posen”. Sammen med erhvervspsykolog Marie Isolde Müller fra NIRAS JOBLIFE blev der udarbejdet en ny strategi for arbejdsmiljøarbejdet. Den blev præsenteret for ledelsen og med deres opbakning i hus, gik arbejdet i gang.

To uddannelsesdage vendte op og ned på arbejdsgangen

Engagementet var højt fra alle deltagerne på uddannelsesdagene, og det viste sig hurtigt, at der var en positiv stemning over for ideen med at dele arbejdsmiljøarbejdet op i emner. I løbet af de to dage blev opgaverne om arbejdsmiljø inddelt i 16 mindre områder som fx sikkerhedskultur, intern færdsel og ergonomi m.fl.

Før i tiden var rollen for arbejdsmiljørepræsentanterne, at de skulle sætte sig ind i alt, men nu hvor de selv har valgt sig ind på et emne, de har fokus på, så er der kommet mere involvering.

Som en ekstra bonus har Rockwool nu oplevet, at der er flere ledere uden for arbejdsmiljøorganisationen som byder ind på at være en del af én af emnegrupperne. Det har bevirket, at der nu er kommet et øget fokus på arbejdsmiljøorganisationens arbejde.