Sygefraværsreduktion

Sygefravær har store omkostninger for arbejdspladsen og den enkelte medarbejder. Hver dag er 150.000 mennesker, eller 5 pct. af arbejdsstyrken, hjemme fra arbejde på grund af sygdom. Sygefraværet udgør også en stor belastning for samfundsøkonomien. De samlede udgifter til sygedagpenge og løn under sygdom udgør ca. 40 mia. kroner om året. Oveni skal lægges værdien af det arbejde, som ikke bliver lavet, fordi medarbejderen er syg.

I Joblife hjælper vi med at analysere omfanget af og årsagerne til sygefravær. Denne analyse indebærer et fokus på det skjulte sygefravær blandt medarbejdere, der møder på arbejde trods sygdom med risici for smitte, arbejdsulykker og forringet produktivitet til følge. Begrebet kaldes presenteeism (fraværende nærvær) og danner således modpol til absenteeism (fravær).

I 2013 gik 2 ud af 3 danskere syge på arbejde, viser Joblifes Arbejdsmiljøbarometer, en større undersøgelse af det danske arbejdsmiljø udført af Epinion, og tallene bakkes op af lignende undersøgelser udført af det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø samt HK.

Årsagerne til sygdom og sygefravær er mange, og ofte spiller flere faktorer ind samtidig. Det kan være faktorer, der knytter sig til det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø i organisationen, men det kan også skyldes en usund livsstil eller andre forhold såsom privatøkonomisk usikkerhed, dårlig trivsel i privatlivet mv.

Vi har igennem årene hjulpet adskillige private og offentlige organisationer med at reducere fravær med helt op til 51 pct. Efter en grundig analyse har vi bl.a. gennem workshops, individuelle samtaler, ledertræning og sundhedstjek knækket koden og kurven.

Vores projekter har høstet anerkendelse i såvel ind- og udland – bl.a. opnåede vores samarbejdsprojekt med DHL Aviation en nominering til Arbejdsmiljøprisen og vandt DHL’s egen Global Health Award.

Vi hjælper gerne dig og din arbejdsplads med:

  • Sygefraværsanalyser
  • Sygefraværsreducerende forløb

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog.