Dialogworkshops har styrket arbejdsmiljøet hos Novafos

Dialogworkshops har styrket arbejdsmiljøet hos Novafos

Glade, trygge og tilfredse medarbejdere er uhyre vigtigt for Novafos. Godt arbejdsmiljø er centralt, og foruden at være arbejdsmiljøcertificeret har Novafos for nyligt afsluttet en grundig APV-kortlægning.
For at være sikker på, at den enkelte medarbejder blev hørt og fik mulighed for at komme med input, har alle deltaget i en dialogworkshop med deres afdeling. Tre effektive timer.

Alle dialogworkshops er startet med en kortlægning via Quick-APV – en metode, hvor deltagerne besvarer få centrale spørgsmål vha. smartphones eller PC. Quick-APV har medvirket til konstruktive og idérige drøftelser i bestræbelserne på at få et endnu bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Når vi gennemfører APV-kortlægning som en dialogworkshop med brug af Quick-APV, kan vi mærke, at folk bliver grebet af snakken og aktivt deltagende. Der opstår en lyst til at finde løsninger og handle

Novafos har tidligere haft god erfaring med brug af dialogworkshops og Quick-APV. Det er Iben Fusager Kailow, som er arbejdsmiljøkonsulent i Novafos, der har stået for processen.

 

Lotte Finsen fra Joblife har faciliteret de omkring 30 workshops. Tilgangen har været anerkendende. På alle workshops har der deltaget en arbejdsmiljørepræsentant. Jeg har også deltaget og samlet alle de resultater, ideer og løsningsforslag, der er kommet frem. Vi får herved en uvurderlig viden plus rig mulighed for bedre koordinering, læring på tværs og udarbejdelse af handlingsplaner. Vi har gode erfaringer med, at jeg sammen med arbejdsmiljøorganisationen og ledelsen følger op på handlingsplanerne og løbende giver tilbagemeldinger til afdelingerne.