Covid-19 og desinfektionsmidler

Hvilke desinfektionsmidler virker, og hvilke er falsk tryghed?

COVID19-desinfektionsmidler

I disse dage er der i de danske virksomheder stort fokus på desinfektion for at undgå Covid-19. Der er meget stor efterspørgsel på bl.a. håndsprit, hvilket har gjort det svært at indkøbe håndsprit. Derfor er der også dukket en masse andre alternativer op på markedet, og det kan være svært at gennemskue, om disse produkter nu også reelt desinficerer, da flere producenter markedsfører produkter uden reelle forsøg, der viser en effekt, hvoraf der også er eksempel på tilbagekaldelse af desinfektionsmidler fra markedet.

Hvordan kan man så indkøbe et virkningsfuldt desinfektionsmiddel?
Man må kigge på det sikkerhedsdatablad som medfølger, og vurdere de anvendte aktivstoffer og de koncentrationer, de forefindes i. Dette er nogenlunde ligetil, når det drejer sig om de forskellige håndsprit-analoger med ethanol og 2-propanol, som aktivstoffer. Her er det normalt et spørgsmål, om indholdet af ethanol (og 2-propanol) er i de anerkendte intervaller, hvor man ved, at det er effektivt over for vira.

Er aktivstoffet et andet, så er det straks en mere kompliceret sag og flere spørgsmål kan opstå! Er aktivstoffet godkendt centralt i EU til den foreslåede anvendelse? Er producenten af aktivstoffet godkendt centralt i EU? Er der tests, som viser en virkning imod vira?

Disse overvejelser bør man foretage inden indkøb, så man ikke bruger penge på at købe falsk tryghed, men da der er mange, som gerne vil købe desinfektionsmidler, så har man måske kun kort tid til at beslutte, om man vil købe eller ej.

I dette tilfælde tilbyder Joblife hjælp til at vurdere desinfektionsmidlet og komme med en anbefaling, om man skal købe eller lade være. På denne måde undgås fejlkøb og falsk tryghed for medarbejderne.

Vi kan også give yderligere information om god hygiejne med fokus på håndhygiejne. Dette kan fx også gives på online-kurser for medarbejderne enten som virksomhedskursus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev