Som arbejdsgiver har du pligt til at anmelde arbejdsskader, der er sket, mens den tilskadekommende har udført sit arbejde. Anmeldelser af en arbejdsskade er en yderst vigtigt forudsætning for at sikre dine medarbejderes fremtidige sikkerhed.
Frist for anmeldelse: Først og fremmest er det vigtig at være opmærksom på, at du, som arbejdsgiver, skal anmelde skaden senest 14 dage efter første fraværsdag, såfremt den tilskadekommende er sygemeldt som følge af skaden. Derudover skal du, som arbejdsgiver, anmelde skaden senest 14 dage efter ulykkens indtraf, hvis arbejdsulykken forventes at have krav på ydelser efter lovens §11 i Arbejdsskadeforsikringsloven.
Krav på specifikke oplysninger: Du har, som arbejdsgiver, pligt til at skaffe relevante oplysninger i sagen. I forbindelse med din anmeldelse, vil du altså blive bedt om at besvare en række spørgsmål, som du skal svare på så konkret og detaljeret, som muligt. Det kræver derfor en tæt dialog med den tilskadekommende og de, som var til stede da ulykken fandt sted.
I tilfælde af dødsfald: I tilfælde af dødsfald, der er forårsaget af en arbejdsskade, eller dødsfald, der indtræffer på arbejdspladsen, skal dette anmeldes til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring indenfor 48 timer på telefon +45 20 42 63 97. Du har også pligt til at underrette dødsfaldet til det forsikringsselskab, som virksomheden har tegnet en arbejdsskadeforsikring hos.
En anmeldelse af arbejdsskade skal anmeldes gennem anmeldelsessystemet EASY på Virk.dk.
Ved anmeldelse af arbejdsskade vil der være nogle specikke oplysninger, du har krav på at oplyse. Disse omfatter følgende:
Hvis du som arbejdsgiver ikke overholder din pligt til at forsikre din medarbejder, anmelde arbejdsskader, samt indsende de korrekte oplysninger, i forbindelse med anmeldelse af arbejdsskade, vil det medføre en straf i form af bøde.
Vi forstår godt, at det kan være vanskeligt at navigere i de mange krav, der stilles i forbindelse med anmeldelse af arbejdsskade, men du kan altid finde flere oplysninger på Virk.dk. Her kan du blive klogere på, hvordan du skal agere, hvis en medarbejder bliver udsat for en ulykke, i forbindelse med udførelse af en arbejdsopgave. Det er nemlig altid vigtigt at være forberedt på disse situationer.
Er du interesseret i at læse mere om emnet, kan du gøre det hos Arbejdstilsynet her.
Bliv opdateret med nyheder
Sortemosevej 19
3450 Allerød
Haslegårdsvej 8-12
8210 Aarhus V
Østre Havnegade 12
9000 Aalborg
Ove Gjeddes vej 35
5220 Odense SØ
Jupitervej 1
6000 Kolding