PostNord prioriterer gode rammer for deres hjemmearbejdende medarbejdere

Muligheden for at kunne arbejde hjemmefra har mange gjort brug af en gang i mellem. Men det var før Corona. Nu med Corona pandemiens komme er hjemmearbejdspladsen blevet til en fast arbejdsplads for mange. Men hvordan er det så at arbejde hjemmefra? Sidder vi ordentligt og får vi taget pauser en gang i mellem, så vi undgår ondt i nakke, skuldre og ryg?

PostNord hjemmearbejdsplads

Gennemgang af hjemmearbejdspladsen via videoer

Joblife har sammen med PostNord udarbejdet en række videoer, der instruerer i god indretning af hjemmearbejdspladsen, så PostNords medarbejdere kan se, hvordan de skal indrette deres hjemmekontor bedst muligt.

Christian Nordling, Chef for arbejdsmiljø og sikring – Postnord:”

Vi havde brug for en nem og god måde at instruere vores medarbejdere i, hvordan de ergonomisk indretter hjemmekontoret, og syntes at tanken med korte informative videoer var den helt rigtige løsning for os. I videoerne benyttes det apparatur, som vi stiller til rådighed for medarbejderne.

Videoerne er inddelt i forskellige temaer; bord, stol, lys, skærm mm. Men PostNord har valgt, at medarbejderne skal se alle videoerne og svare på spørgsmål via deres e-learningssystem, så de er sikre på, at alle hjemmearbejdende ansatte ved, hvordan de skal arbejde hjemmefra på bedst mulig måde.

Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere får set videoerne igennem minimum én gang og derved får kendskab til den rigtige ergonomiske indretning af hjemmearbejdspladsen. Grunden til at vi har valgt at anvende en test er, at vi gerne vil have vished om, at de har fået informationerne, og at vi forhåbentlig undgår forkerte arbejdsstillinger og derved gener for vores medarbejdere. Vi har endvidere besluttet, at de medarbejdere, som på sigt har mulighed for hjemmearbejde, skal friske kurserne op en gang om året.

Se et eksempel på et af videoerne her: