Hjemmearbejdsplads

Indretning af hjemmearbejdspladsen

Hjemmearbejde udgør en stor del af mange danskeres hverdag, da det giver god mening for medarbejdere og arbejdspladser og/eller er blevet aktuelt pga. forebyggelse af smitterisiko i forbindelse med Corona.

Mange nyder godt af den øgede fleksibilitet og muligheden for at arbejde hjemmefra, men risikoen for at få ondt i nakke, skuldre og ryg kan være høj, hvis ikke der sættes fokus på at indrette hjemmearbejdspladsen hensigtsmæssigt.

Online ergonomi på hjemmearbejdspladsen

Individuel ergonomisk gennemgang

Joblife tilbyder individuelle ergonomiske gennemgange af medarbejderes hjemmearbejdsplads, hvor vi tager udgangspunkt i de møbler og det IT-udstyr, som medarbejderen har derhjemme, hvad enten arbejdet foregår ved et spisebord, skrivebord eller andet.

Den individuelle gennemgang kan foregå via FaceTime, Skype eller Teams på mobiltelefonen. En gennemgang tager ca. ½ time.

En erfaren konsulent (fysioterapeut eller arbejdsfysiolog) ringer medarbejderen op og vurderer arbejdspladsen via video. Konsulenten bistår med at indrette ergonomisk hensigtsmæssigt og vejleder og rådgiver om arbejdsstillinger, øvelser, pauser m.m. ud fra de behov den enkelte medarbejder har, som fx kan være musegener, ondt i nakken, spændinger i arme eller andet.

Hvis der er behov for en opfølgende samtale med konsulenten, eller det vurderes hensigtsmæssigt, kan medarbejderen desuden få et personligt træningsprogram med enkle øvelser til at forebygge fysiske gener.

Online ergonomi gennemgang af hjemmearbejdspladsen

Hvad indeholder den ergonomiske gennemgang?

I løbet af gennemgangen vil konsulenten sætte fokus på flg.:

  • Eventuelle gener hos medarbejderen
  • Den fysiske indretning (bord, stol, skærm, tastatur, mus)
  • Belysning og synsergonomi
  • Bevægelse i løbet af dagen – aktive pauser
  • Forebyggende øvelser tilpasset til medarbejderen

Der vil under gennemgangen være tid til spørgsmål og dialog om helt specifikke udfordringer, som medarbejderen oplever i forbindelse med indretning af hjemmearbejdspladsen.

Hvad er effekten?

Den ergonomiske gennemgang sikrer, at medarbejderen sidder mest hensigtsmæssigt, hvorved gener fra nakke, skuldre, ryg, arme og hænder forebygges. Medarbejderen får viden om følgerne af stillesiddende arbejde og får redskaber til at forebygge disse – med særligt fokus på den enkelte medarbejder.

Gjensidige Forsikring har haft stor glæde og effekt af individuelle virtuelle gennemgange af hjemmearbejdspladser. Læs om deres erfaringer med online gennemang af deres hjemmearbejdspladser her