Er dit indeklima i orden?

Tørre øjne? Hovedpine? Hoste? Disse og andre gener kan være tegn på, at indeklimaet på din arbejdsplads ikke er helt i orden. Et godt indeklima har stor betydning for trivslen på din arbejdsplads, og du kan selv gøre meget for at forbedre det.

Tre gode råd:
Temperaturen er den vigtigste faktor i forhold til indeklimaet! Vi siger ofte, at man kan løse 50 % af alle indeklimaproblemer ved at sænke temperaturen til 20-22 °C. Ved at måle på nogle punkter i lokalerne en gang i timen over en arbejdsdag kan du hurtigt undersøge om temperaturen er med til at give problemer med indeklimaet.

Omhyggelig og effektiv rengøring er et must på arbejdspladsen. Er der støv på flader, i gulvtæpper og lignende, er der også støv i luften, og det kan mærkes på indeklimaet. En god rengøring er afhængig af god tilgængelighed og orden, og at overfladerne er rengøringsvenlige.

Ventilation er vigtig, da moderne bygninger er meget tætte. Mange mennesker i lokaler kan give høje niveauer af CO2. Men ventilationsanlæg skal vedligeholdes, så de fungerer optimalt uden gener. Bl.a. skal de ikke støje, og de bør ikke være hørbare. Lyd- og akustikforholdene på arbejdspladser skal generelt være i orden. Rummet skal være lyddæmpet, og der bør være gode regler for trafik, samtaler og telefoni.

Vil du vide mere om problemer med indeklimaet, og hvad du selv kan gøre, kan du læse artiklen ’Indeklima – gode råd fra en arbejdsmiljøekspert’ af Cand. Scient. Henrik Harboe, NIRAS JOBLIFE.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev