Hænder kræver hudpleje efter vask og desinfektion

I disse Corona-tider vasker og desinficerer vi hænderne mange gange på en dag

Vaske hænder

Det gælder både når vi er på arbejde og i privatlivet. Og det er godt, for det er nødvendigt.

Denne hyppige og grundige rengøring af hænderne kan imidlertid godt over længere tid belaste huden. Der kan opstå sygdomme i huden, som fx kan starte med udtørring og irritation, kløe og revner i huden, som på et senere tidspunkt kan udvikles til eksem.

Mange af disse hudproblemer kan dog let undgås med forholdsvis simple midler. Det er vigtigt, når hænderne vaskes, at man sørger for, at alle sæberester skylles grundigt af, og at hænderne tørres godt efter håndvasken.

For at føre fugt og smidighed tilbage til huden, som er udtørret, klør eller er sprækket, skal man efter behov smøre huden på hænderne med fede cremer/hudplejemidler. Disse kan medvirke til at reparere og gendanne huden.

En fed creme skal have et fedtindhold mellem 40 og 70 %. Den skal ikke indeholde farve og parfume, da disse indholdsstoffer kan virke irriterende. Og den skal indeholde så lidt konserveringsmiddel som muligt. Konserveringsmiddel i små mængder er nødvendigt, for at cremerne kan have en lang holdbarhed.

Vores hud på hænderne er forskellige – nogle kan tåle mere end andre, så vores behov for at bruge cremerne kan være forskelligt. Hold øje med om huden er tør og sprækket, og brug så cremerne efter behov – måske et par gange om dagen og gerne til natten, hvor huden kan absorbere cremen og reparere huden. Brug af cremer er naturligt for nogle, men for andre skal det læres, ligesom vi har lært at vaske og desinficere huden hyppigt i denne tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev