Netværk for arbejdsmiljøprofessionelle

– sikrer opdatering på viden og er genvejen til gode løsninger

Netværksmøde for arbejdsmiljøprofessionelle
Billedet er fra et netværksmøde i september 2019. Udover Jan Larsen yderst til højre, ses fra venstre Heidi Kærgaard, Arla Foods AKAFA, Rafal Barton Sørensen, Muehlhan og Susanne Weissenborn, Arla Foods, Bislev Mejeri.

Det er dejligt at være opdateret på de nyeste tendenser og trends indenfor arbejdsmiljøet”. Sådan siger EHS-koordinator Jan Larsen fra Nørager Mejeri A/S, der er en del af koncernen Nordex Foods.

Jan Larsens bruger alt sin arbejdstid på at sikre et godt miljø og arbejdsmiljø på Nørager Mejeri, og det forventes, at han er opdateret på både lovgivningen og strømninger indenfor arbejdsmiljøområdet. Derfor prioriterer han at deltage i et netværk for arbejdsmiljøprofessionelle, der mødes tre til fire gange årligt. Deltagerne i netværket arbejder alle professionelt med arbejdsmiljø og er fra forskellige virksomheder og brancher, så der er rig mulighed for inspiration og erfaringsudveksling.

Drøftelse af ny lovgivning
Et fast punkt på dagsordenen er orientering om ny lovgivning, regler, vejledninger og viden. ”Jeg følger jo selv med og læser om, hvad der kommer af nye ting, men det er rart at have nogen at drøfte det med. Hvad betyder den nye lovgivning for os? Og hvordan kan vi rent praktisk sikre os, at vi overholder loven?” siger Jan Larsen, som en af fordelene ved at være med i et netværk og uddyber ”Det er rart at tale med nogen, der er i samme situation som en selv. Vi taler samme sprog og forstår hinanden”.

Netværk som hurtig genvej

Udover det faste punkt på dagsordenen om ny lovgivning, er der altid et fagligt indlæg. Det er netværket selv, der bestemmer, hvad der skal arbejdes med og emnerne spændende bredt fra fx konflikthåndtering og konfliktforebyggelse til arbejdsmiljøcertificering hvorfor og hvordan? Deltagernes erfaringer bringes i spil, og der er ofte både oplæg fra en af deltagerne og en konsulent fra Joblife.

”Der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver gang. Netværket er ofte en god kilde til praktiske og gennemtestede løsninger”, siger Jan Larsen og uddyber ”på den måde sparer vi både tid og unødigt bøvl”.

Som et eksempel på et emne, som han er blevet ekstra opmærksom på via netværket, er LOTO (Lockout/Tagout), der handler om sikkerhed i forbindelse med reparation og vedligeholdelse af maskiner og maskinanlæg. ”Det arbejder vi nu med i arbejdsmiljøudvalget. Både ved eksisterende maskiner, men også når vi køber nyt”, siger Jan Larsen.

 

Om netværket
Netværket faciliteres af en konsulent fra Joblife, der sikre professionel mødeplanlægning, dagsorden og referater.

Joblife faciliterer forskellige netværk, som enten er målrettet et geografisk område eller en branche, bl.a. er der 2 netværk indenfor forsyninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev