Ny platform til Dansk Kemidatabase

Arbejdspladsbrugsanvisninger i Dansk Kemidatabase har den store fordel, at der ikke er tale om en tillægsmodel, men at 2 sider alene udgør arbejdspladsbrugsanvisningen. Det er dermed ikke nødvendigt at vedhæfte eller printe leverandørens sikkerhedsdatablad, hvilket er optimalt, da leverandørens sikkerhedsdatablade ofte er meget lange (op til 100 sider) og kan være komplicerede at læse.

Da arbejdspladsbrugsanvisningen netop kun fylder 2 sider, er det realistisk at droppe papir og gå over til smartphones og tablets. På den måde er systemet sikret til fremtiden.

QR-Scannere til mobiltelefoner/tablets

I Kemidatabasen er der også mulighed for at udskrive en oversigt over virksomhedens eller en enkelt arbejdsplads kemikalier som QR-koder. Oversigten kan hænges op, hvor produkterne anvendes, så medarbejderne nemt kan scanne koderne med smartphone eller tablet og komme direkte til arbejdspladsbrugsanvisningen for det pågældende produkt.

Aktuelt på grund af ny mærkning af blandinger i 2017

Det er meget aktuelt netop nu at få opdateret sine arbejdspladsbrugsanvisninger, da alle etiketter for blandinger, f.eks. rengøringsmidler, epoxyfugemasse og cellulosefortynder pr. 1. juni 2017 skal være mærket efter de nye CLP-regler med piktogrammer frem for de orange faremærker. Det betyder jo netop, at arbejdspladsbrugsanvisningerne skal opdateres.

Det er en god ide at starte med at rydde op i kemikalierne og bortskaffe emballager med kemiske blandinger med gammel mærkning, da den gamle mærkning ikke længere er gyldig fra d. 1. juni 2017.

Informationsmøder for abonnenter

I forbindelse med ny platform for Dansk Kemidatabase inviterer ALECTIA til informationsmøder for vore abonnenter kl. 10-12 i Aarhus d. 8. november 2016 og i Virum d. 10. november 2016. Læs mere om møderne samt om tilmelding i dette nyhedsbrev til vores abonnenter.

Link til Dansk Kemidatabase

Om Dansk Kemidatabase

Med et abonnement på Dansk Kemidatabase får du en lang række fordele:

• Lovlige arbejdspladsbrugsanvisninger til alle slags produkter og kemikalier
• Flere licenser i det samme abonnement
• Et let anvendeligt redskab til substitution af farlige produkter
• Gratis oprettelse af nye produkter i Dansk Kemidatabase ved fremsendelse af sikkerhedsdatablad
• Overblik over produkterne i virksomheden

Læs mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev