Stress i Bygge/Anlæg – klæd lederne på

Afhjælpe stress i byggebranchen

Mere end en fjerdedel af dem, der arbejder på byggeprojekter, har symptomer på stress. Lederne i byggebranchen spiller en vigtig rolle i forhold til at afhjælpe situationen, men ikke alle er rustet tilstrækkeligt til at håndtere opgaven. NIRAS JOBLIFE tilbyder lederuddannelser i forebyggelse og håndtering af stress. Uddannelser, som kan være et vigtigt skridt på vejen mod at bekæmpe stressudfordringerne.

Projektledere, entrepriseledere, sjakbajser og byggeledere er blot nogle af de ledere, der har en aktie i at få det bedste ud af de menneskelige ressourcer i et byggeprojekt. Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø oplever mere end 25 procent af dem, der arbejder på byggeprojekter, imidlertid symptomer på stress. Lederne skal derfor blive endnu bedre til at opdage og håndtere stress, når den melder sig hos deres medarbejdere.

Knæk stresskoden med uddannelse

Nogle ledere har en tendens til blot at sende en stresset medarbejder videre til HR-afdelingen eller forsikringsselskabet. I NIRAS JOBLIFE tror vi på, at stress-koden kan knækkes ved at lederne i højere grad passer på deres mandskab i det daglige, så de helt undgår sygemeldinger. For en sygemeldt medarbejder er dyrt for et projekt og for medarbejderen. Derudover skal lederne lære at opsnappe stress-symptomer tidligt, selv at se stressen i øjnene og selv hjælpe medarbejderen igennem den svære tid.
Læs mere om, at ledere i byggebranchen skal se stress i øjnene og ikke sende den videre her.

Vi har stor erfaring i at tilbyde lederuddannelser, der forebygger stress og stresshåndtering. På vores forskellige uddannelser har vi fokus på, hvordan lederen kan skabe et fælles ansvar for stress ved at arbejde på alle stadier i forebyggelsen, herunder:”

  • at styrke lederens personlige, daglige og nærværende lederskab
  • at lære hele medarbejdergruppen at se og påtale symptomer
  • at indbygge stressforebyggelse i organisationens adfærd og kultur

Vi afholder ofte skræddersyede uddannelser, der tager udgangspunkt i den enkelte virksomhed. Læs mere om vores kurser her

Læs mere om stresshåndtering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev