Supplerende arbejdsmiljøuddannelse

Mulighed for supplerende uddannelse

Medlemmer af en arbejdsmiljøorganisation skal tilbydes supplerende uddannelser løbende, så de har kompetencerne på plads til at varetage deres opgaver i arbejdsmiljøgrupperne.

Arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsmiljøledere i grupperne skal årligt tilbydes 1½ dags supplerende uddannelse. Inden for det første år som medlem af arbejdsmiljøgrupperne skal man tilbydes to dages supplerende uddannelse.
Den enkelte person kan iflg. lovgivningen takke ned til tilbuddet.

Det er muligt at aftale, at medlemmer af grupperne kan samle en supplerende uddannelse på 3 dage indenfor en valgperiode på 2 år. Aftales dette, skal det i så fald dokumenteres.

Tilbuddet om supplerende uddannelse kan med stor fordel tage udgangspunkt i den kompetenceudviklingsplan, som arbejdsmiljøorganisationen skal lave for dens medlemmer. Og den plan kan med meget stor fordel igen tage udgangspunkt i den årlige arbejdsmiljødrøftelse, så tilbud om supplerende uddannelse understøtter den årsplan for arbejdsmiljøindsatsen det kommende år.

Nyuddannet AMO medlem

I det år, hvor den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse er taget, skal du som AMO-medlem tilbydes 2 dages supplerende uddannelse.

Herefter er det de 1 ½ dags supplerende uddannelse pr. år.

Forskellige muligheder for supplerende uddannelser

Virksomhedens tilbud om supplerende uddannelse kan fx være i form af en uddannelse, der afholdes på virksomheden, hvis alle deltagerne i arbejdsmiljøorganisationen skal have samme uddannelse. Se mere om vores skræddersyede uddannelser.

Joblife udbyder løbende en række uddannelser af forskellige længder, hvor man kan tilmelde sig hen over året, og hvor man samler de 1½ eller 2 dages uddannelse, som man behøver. Læs mere om vores forskellige uddannelser, som løbende opdateres mht. udbud.

Ønsker man som virksomhed at tilbyde sine medarbejdere at komme på en fælles uddannelsesdag selv om de ikke har behov for samme faglige uddannelse, så tilbyder Joblife årligt en arbejdsmiljøuddannelsesdag, hvor man selv kan sammensætte dagen ved valg mellem en lang række workshop på dagen.

Se mere om vores supplerende uddannelsesdag SUPP her