Kontorarbejdspladserne nytænkes efter Coronaen

Kontorarbejdspladserne nytænkes efter Coronaen

Både den måde vi organiserer os på og den måde vi indretter vores arbejdspladser på, vil ændre sig efter Coronakrisen, forudser cand. psych. aut. Mads Bendixen og han tilføjer, at det nok vil være mere I nogle brancher end andre.

I seneste nummer af Magisterbladet spår Mads Bendixen, at i en “branche som konsulentbranchen kan man godt forestille sig, at det nu giver mening for flere, at man bare har ét mindre lokale med et rundt bord i midten med strøm og wi-fi, så medarbejderne kan mødes der, ad hoc eller planlagt, når de har brug for det, og ellers arbejder man bare derhjemme”. Det drejer sig primært om, at mange nu er blevet tvunget til at opleve fordelene ved hjemmearbejde. Men dertil kommer også, at mange er økonomisk ramt og derfor ønsker at reducere firmaets antal kvadratmeter.

Mads Bendixen vurderer, at mange flere nu har taget fordelene ved de digitale møder til sig og har indset, at selvom det “ikke kan måle sig med det fysiske møde, så fungerer det faktisk i nogle tilfælde. Man kan i nogle tilfælde spare tid, fordi man kommer hurtigere til sagen. Nogle indser pludselig, hvor meget af arbejdstiden der tidligere er gået med irrelevante møder og planlægning”.

Hvis det skal lykkes med de nye løsninger med kontorarbejde, skal man især være opmærksom på, at “det er vigtigt for mennesker at have øjenkontakt og kommunikere gennem kropssprog. Det er afgørende for vores følelse af sammenhold og nærvær på arbejdspladsen, så fredagsbarer og fysiske møder bør stadig prioriteres, selvom vi arbejder mere hjemme”, siger Mads Bendixen.

Læs hele artiklen ’Det har vi lært af Coronakrisen: Hverdagen bliver ikke den samme’ i Magisterbladet nr. 4, 2020, hvor flere eksperter forudsiger et farvel til de store kontorlandskaber og den klassiske 9-17-hverdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev