Nyt koncept for sundhedstjek på jobbet støttet med 3,6 mio.

ALECTIA skaber sammen med Diabetesforeningen og vanebrydningseksperten Habitmager et nyt storstilet koncept for sundhedstjek på arbejdspladsen. Projektet, der netop har fået 3,6 mio. kroner i støtte fra Sundhedsministeriet, skal skabe mere lighed i sundheden og hjælpe de ca. 750.000 danskere, der har forstadier til type 2-diabetes uden at vide det.

Op imod 200.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det. Yderligere 750.000 danskere har forstadier til sygdommen. Befinder man sig i en af de to grupper, er det vigtigt at komme i behandling for at undgå alvorlige følgesygdomme.

Særligt mænd med korte uddannelser og lav indkomst har svært ved at ændre livsstil til en sundere én af slagsen, og det kan aflæses på statistikkerne. I gennemsnit lever denne gruppe 10 år kortere end den rigeste fjerdedel af mænd.
Derfor har ALECTIA sammen med Diabetesforeningen og vanebrydningseksperten Habitmager udviklet et nyt koncept for sundhedstjek på jobbet. Sundhedsministeriet har bevilliget 3,6 mio. kroner til projektet, der tager udgangspunkt i personlige sundhedstjek og bakkes op med initiativer og værktøjer, som skal hjælpe risikoramte medarbejdere i en række virksomheder til at gennemføre livsstilændringer.

ALECTIA tilbyder en række helbreds- og sundhedstjek – læs mere her

”Det er et nytænkende koncept, hvor vi bygger bro mellem os som rådgivningsvirksomhed og interesseorganisationen Diabetesforeningen. Med vores respektive kompetencer skaber vi merværdi for de medarbejdere, der bliver en del af projektet,” fortæller forretningschef i ALECTIA Christian Møller-Holst om projektet.

Projektet startes op i 2015 og løber til og med 2017. I alt deltager 11 virksomheder med tilsammen ca. 3.000 medarbejdere. Virksomhederne tæller kommuner, forsyningsselskaber og produktionsvirksomheder m.v.
Fakta om puljen til sundhedstjek.

Sundhedsminister Nick Hækkerup har uddelt en pulje på i alt 22 mio. kroner til 14 regionale og lokale partnerskaber, der vil tilbyde sundhedstjek til de ansatte på en lang række virksomheder. Formålet er at skabe større lighed på sundhedsområdet. Læs mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev