Stor interesse for webinar om byggeaffald

Næsten 100 deltagere deltog på et webinar den 18. marts 2021 om ændrede regler i Affaldsbekendtgørelsen. Ændringen betyder, at alle bygningsmaterialer ved renovering og nedrivning skal screenes og kortlægges, og det er ikke kun for PCB, men for alle problematiske stoffer, når der skabes mere end 1 ton affald.

Webinar om byggeaffald

Ændringerne i bekendtgørelsens kapitel 11 blev gennemgået af kemiingeniørerne Kia Hundebøl og Tina Jensen fra Joblife a/s i samarbejde med rådgiver Mette Henriks fra NIRAS A/S.

Den reviderede udgave af affaldsbekendtgørelsen blev formidlet, og dens betydning for de enkelte trin i affaldskæden blev gennemgået med input fra webinarets deltagere ift. problemstillinger, erfaringer og spørgsmål.

Kemisk og biologisk APV

På samme webinar blev de relevante emner Kemisk Risikovurdering og Biologisk APV (arbejdspladsvurdering) gennemgået i forhold til håndtering af forurenede bygningsmaterialer.

Kia Hundebøl fortalte om krav til risikovurderingerne samt gav tips til udarbejdelsen og eksempler på relevante arbejdsopgaver, som bør kortlægges ift. en mulig eksponering af medarbejderne.

Kia Hundebøl fortalte desuden om de procesgenererede forureninger (støv, fibre, røg, partikler, dampe), som skabes under håndteringen af forskellige typer af materialer, og hvordan disse skal vurderes ift. den kemiske risikovurdering.

Læs mere om kemisk risikovurdering ved nedrivningsopgaver

Tilmeld dig vores nyhedsbrev