Arbejdsmiljødag for Carlsberg Supply Company Danmark A/S

65 ansatte fra Carlsbergs arbejdsmiljøorganisation har netop været på supplerende arbejdsmiljøuddannelse hos NIRAS JOBLIFE. Omdrejningspunktet for dagen var forebyggelse af ulykker samt engagement i arbejdsmiljøarbejdet.

Tilhørerne blev også præsenteret for arbejdsmiljømålene for 2019, og at det daglige fokus lægges på brug af de eksisterende værktøjer til registrering af hændelser, APV samt en øget grundighed ved undersøgelse af ulykker. Dette skal ske gennem de gode og positive rollemodeller fra AMO

At samle arbejdsmiljøorganisationen en hel dag giver meget mere end bare sikkerhed. Det giver en fælles forståelse for mål og midler. - Et fælles syn på hvor vi skal hen, og hvilken vej vi bedst går sammen. Samt en team ånd, som er svær at dyrke i en travl og produktiv hverdag. Rammerne om dagen er selvfølgelig vigtig, men indhold er det mine kollegaer tager med hjem, så det skal ”sidde i skabet” hver gang. Det formåede vi på vores Carlsbergs HSE dag ved Niras.

Analyse af ulykker

Efter Nils havde skudt dagen endeligt i gang faciliterede de 3 Health & Safety Specialists; Helle Potter, logistik, Lasse Møller, salg og stabe samt Thomas Laursen, produktion, hver deres workshop, hvor emnet var granskning af arbejdsulykker.
De tog udgangspunkt i faktiske ulykker, hvor deltagerne fik nogle gode debatter om omfanget af granskningen samt årsager – og at der oftest er flere årsager til en ulykke.

Gang i kroppen

Efter en frokosten gav Stefan Hansen, NIRAS JOBLIFE et kvarters stræk- og lette styrkeøvelser – det gav både en smule sved på panden og en masse grin.

I højt humør fortsatte dagen med roller og motivation i arbejdsmiljøorganisationen, hvor 3 af NIRAS JOBLIFEs konsulenter indenfor psykisk arbejdsmiljø, talte om de uformelle roller samt hvilket ansvar medlemmer af AMO har i arbejdsmiljøarbejdet. Der var snak om motivation – både egen, og om hvordan man kan hjælpe andre med at være motiveret. Da medlemmer af AMO til tider møder modstand – eller skal overvinde sig selv, når de går ud og taler med kollegaer, for at sikre et godt arbejdsmiljø, blev der også talt om både konflikthåndtering og kommunikation.

Dagens oplæg blev rundet af med en introduktion til, hvordan et budskab brænder igennem og kommer ind under huden på lytterne.

Martin Bjeld, Carlsbergs produktions direktør, sluttede dagen af med en stor ros til hele arbejdsmiljøorganisationen, som har et virkelig godt samarbejde og hvor alle trækker i samme retning.