Tilbage til kontoret med ”Corona-konsekvenser”

Corona-konsekvenser

Mange af os har arbejdet hjemmefra under Corona-krisen

Måske har vi siddet ved et spisebord, måske ved køkkenbordet eller i sofaen. Det har været svært at indrette sig optimalt. Dagene flød sammen, vi satte os ved computeren om morgenen og ”arbejdede igennem”. Fastlåste og ensformige siddestillinger – måske helt uden pauser?

Nu er vi endelig på vej tilbage til kontoret, kollegerne, kaffemaskinen og kantinen.
Vi glæder os. Men mange af os har desværre fået ”Corona-konsekvenser” i form af ondt i nakke, skuldre, ryg, hoved og arme, og vi er kommet helt ud af vanen med at rejse os op og holde aktive pauser.

Danske Fysioterapeuter har under Corona-krisen været i medierne, da de bliver overrendt af nye patienter, som har fået ondt i kroppen af at arbejde hjemme.

Mange henvender sig med spændingshovedpine, smerter i lænd, nakke, skuldre og arme – mennesker som ikke tidligere har haft behov for behandling – er efter mange ugers hjemmearbejde med dårlige arbejdsstillinger nu nødt til at bede om hjælp.

Der er hjælp at hente!

Når du kommer tilbage på kontoret – så husk:

  1. Variation – ”den næste stilling er den bedste stilling”
  2. Indret dig hensigtsmæssigt – underarmsstøtte er vigtigt
  3. Stå op flere gange om dagen
  4. Hold aktive pauser (gå en tur, tag trappen, lav øvelser mm)
  5. Stræk ud og spænd af

Effektive øvelser

Få effektive øvelser kan være med til at lindre smerterne og forebygge gener. Det handler ikke om at få sved på panden, men om at holde aktive pauser, hvor du bevæger dig, strækker ud og laver få enkelte øvelser. Når vi har ondt, har vi en tendens til at bevæge os mindre – det er ikke hensigtsmæssigt. Bevægelse kan være selve smertelindringen af ømme muskler. Få her et par enkle øvelser, som kan bruges både hjemme og på kontoret.

POWERBREAK

POWER BREAK - vi har gjort det nemt for jer

Vi har nemlig samlet de bedste og mest effektive øvelser i små ”serier”. Vi kalder dem POWER BREAK. Øvelserne popper op på din skærm. Her bliver de vist og forklaret, så det er nemt at forstå. Det eneste du behøver er en træningselastik. Øvelserne laves stående og kan laves af alle. Se her eksempler på øvelser.

Ergonomisk gennemgang af arbejdspladser

Hvis du fortsat arbejder helt eller delvist hjemme, så kan du få en online gennemgang af din hjemmearbejdsplads – vi hjælper dig med ergonomisk indretning, gode fif til arbejdsdagen og hvordan du undgår gener.

Kontakt vores konsulenter, hvis du vil vide mere eller har brug for konkret vejledning. Vi er klar til at hjælpe!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev